Klikk på liker og følg med på våre tilbud og service på Facebook: 
 
    Prido industriporter
    Ryterna industriporter
    Garasjeporter
    Hurtigporter
    Portåpnere
    Treporter og dører
    Stålporter
    Branngardiner

    Om oss
    Kontakt oss

 
 Du er her:  Forsiden : Porter : Branngardiner

Brann- og røykgardiner

Automatiske branngardiner er et sikringssystem som hindrer gjennomgang av varme og røyk i en begrenset tid. Gardinene kan brukes til seksjonering, branncellebegrensning, beskyttelse av rømningsveier, forhindring av brannsmitte gjennom vindusåpninger etc. De er spesielt egnet for større veggåpninger, og der hvor det ikke er plass til stålporter.

Virkemåte
Branngardinen består i prinsippet av en rullgardin i et brannsikkert materiale. Normalt er den rullet opp og skjult i en stålboks over toppen av veggåpningen. Ved brannalarm senkes den automatisk ned på en kontrollert måte ved hjelp av motoren. Som en opsjon kan den alternativt leveres med en spesiell motor som senker gardinen ved hjelp av bare tyngdekraften ("fail safe gravity"-motor).

Enkle ruller kan dekke en bredde på opptil 6 meter. Ved større åpninger kan flere ruller monteres med overlapp slik at inntil 30 meter bredde kan dekkes uten at søyler eller andre former for oppdeling er nødvendig.

For å aktivere gardinen må det gis et signal fra sentralt brannalarmsystem eller fra separate røyk- eller branndetektorer. Signalet gis fra en potensialfri kontakt.

Montering
Gardinen kan leveres for montering på forskjellige måter for beste tilpasning til bygningsmessige og arkitektoniske forhold:
  • Montert utenpåliggende på vegg, eventuelt med gardinrull skjult over himling.
  • Montert i veggsmyg med utenpåliggende, eventuelt integrerte styringsskinner.
Leveranseomfang
Leveransen omfatter gardin i et materiale tilpasset brannkravet med oppheng for rullen, toppdeksel som skjuler gardinen når den er ikke er aktiv, bunnbeslag, og styringsskinner på sidene.

Gardinen opereres ved hjelp av en 24 VDC motor som får strøm fra 2 stk. medfølgende blybatterier, og er derfor ikke avhengig av annen strømforsyning for å virke. Systemet skal imidlertid alltid være tilkoblet strømnettet for å sikre at batteriene alltid er oppladet.

Videre medfølger et skap med et fleksibelt styrekort som kan tilpasses et utvalg av systemer og applikasjoner. Det har flere kontrollinnganger og utganger, og sammen med brukervalgte innstillingsmuligheter kan det styre forskjellige typer motorer og utganger for lyd- og lysvarsling, statuskontroll og andre hjelpesystemer.

Ståldetaljer kan leveres pulverlakkert i valgfri RAL farge.

Det medfølger også en nøkkelbryter som kan benyttes til å betjene gardinen ved montering og ved rutinemessig testing.

Tilleggsutstyr
  • "Fail safe gravity"-motor som senker gardinen ved hjelp av tyngdekraften selv om all forbindelse mellom batteri, styrepanel og motor blir brutt.
  • Overstyringsbryter som åpner gardinen slik at folk kan rømme ut. Når bryteren slippes lukker gardinen igjen.
  • Tidsrele for å forsinke senkingen av gardinen.
  • Utstyr for skrittvis senking av gardinen.
  • Hastighetsbegrenser for å redusere senkehastigheten til motoren (ikke for "fail safe gravity"-motor).
Det er videre mulighet for å koble til fotocelle e.l. for å stanse gardinbevegelsen hvis det er hindringer i veien, alternativt gi varsel.

Brannmotstand
Gardinene leveres i forskjellig materiale avhengig av ønsket brannmotstand.

Integritet tilsvarende E 60, E120, eller E240 (E-240 gjelder kun en-rull gardin).

Gardinene er testet iflg. BS 476, BS EN 1634-1 og BS EN 1634-3.

Med hensyn til temperaturstigning anses vanligvis en sikkerhetssone uten brennbart materiale på 1 meter fra gardinen som tilstrekkelig. Eventuelt kan sprinkling av gardinen vurderes.

Ved testing iflg. BSI PAS 121:2007 ble temperaturstigingen målt til bare 45 ºC etter 30 minutter ved et punkt 10 cm fra gardinen. Temperaturen på eksponert side var ca 1000 ºC.

Testresultater
E-240 branngardin har blitt testet ifølge BS EN 1634-1:2000 med følgende resultat:

Integritet mht. flammer og spaltemåling: 246 minutter

Bomullstest: 19 minutter

Stråling:

5 kW/m2 10 kW/m2 15 kW/m2 20 kW/m2 25 kW/m2
5 minutter 13 minutter 28 minutter 43 minutter 66 minutter

Enkelt branngardin

Enkelt branngardin

Dobbelt branngardin

Dobbelt branngardin
 
 Gå tilbake til forsiden
| | Mer
Din Dataløsning EPS    Port og Gittersystemer AS, Postboks 87, 3481 Tofte - kontakt oss - Telefon 921 69 552 mellom 9-16 hverdager
© 2021  Din Dataløsning EPS | Firmawebben | Rasehund   -  logg inn